sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Shalom-Lobos 50: Autokoulutraumat

Tadaa, tässä tulee 50. osa Shalom-Loboseja! Pienen hakemisen jälkeen Shalom-Lobosit, alun perin pelkät Lobosit, ottivat paikkansa tämän blogin ainoana päivittyvänä perheenä. Oon kovasti kiintynyt näihin simeihin, ja jatkoa seuraa niin kauan kuin tiedostoissa ja koneessa henki pihisee :D Jossain vaiheessa pitää miettiä myös uuden tietokoneen hankintaa, sillä tämä läppärivanhus alkaa kohta kärisemään.

Viime kerralla jäätiin synttäreihin, joten lähdetään nyt aloittelemaan Lucasin ja kaksosten teinielämää!

Huutistelin tälle, kun toisilla on romanttinen hetki menossa ja Merry hihittelee taustalla tekstarille :DDJos nyt sujuis tää ikäännytys vähän smoothimmin kuin viimeksi. Toiset on ihan siististi, mutta Adam ei suostunu mitenkään vaihtamaan juhla-asuun, koska ilmeisesti uimahousut ja räpylät ne olla pitää :DJa tietenkin random Jussi tulee taas hästäämään.Nää teki kakkutoiminnon jopa suhteellisen yhtä aikaa! Kasvamisessa jokaisen piti tietysti odottaa vuoroaan, ja siinä menikin pari simtuntia. Abelilla vissiin yliliikkuva nivel ranteessa :DKutsuttiin muka vain lähimmät sukulaiset, mutta silti täällä tuntuu olevan mahdottomasti simejä. Kaupungissa ei ole hirveästi lapsia eikä nää tunne sitäkään vähää, joten paikalla on pelkkiä aikuisia :DJoku kerkes jo väsähtää juhlimisesta.Mitä nyt taas :DD Mary on selvästi järkyttynyt.Hey nice! Peli tunkee taas hiuksia näille. Harmittaa, kun toi näyttäis jopa oikein kivalta, mutta kun alieneilla ei ole hiuksia öyh vöyh.Filemonilla on ainakin hauskaa. Jätä pliis ne vanhat sukulaiset rauhaan.Simit on ansoittanu taas lattian kakkupalasilla, jotka ei muka mahdu pöydälle.Nii-i, kannattaisi katsoa, mihin astuu. :D

Tuossa tulikin jo pari vihjettä teinien ulkonäöstä, mutta seuraavaksi tulee varsinainen esittely:Oi vooi. Lucas on selvästi Pippinin jälkeläinen :DDOnhan se nyt ihan symppis, ja neuroottinen on mielenkiintoinen piirre simillä. Silti alan jotenkin kallistua kaksosten puolelle perijäkysymyksessä... :DJa tässä kaksoset...Olkaas nyt kunnolla.

En halunnut jättää näitä aivan paljaspäisiksi, joten keksin laittaa pipot! Sopii hyvin ainakin tähän teinivaiheeseen. Ja pipon väristä erottaa helposti, kumpi on kumpi.
Adam on nyt karismaattinen sekopää, mielenkiintoista :D Abel sai urheilullisten piirteiden kaveriksi ajoneuvointoilun.Mulla on sellainen idea, että Adam ja Abel ois vähän kapinallisempia teinejä, jotka hengailee autotallissa ja keksii jäynää. Lisäilin autotalliin minijääkaapin ja pari muuta juttua.Tuolla ne saa rauhassa hengailla ja bilettää :D Lucas ei moisesta touhusta välitä, vaan viihtyy nörttinä tietokoneen ja tiedejuttujen ääressä.Kaikille tuli kasapäin ajo-opetustoiveita, ja autojakin sattui olemaan juuri tarpeeksi. Seuraava lauantai oli siis ajo-opetuspäivä kaikille kolmelle.

Filemon: Ajetaanpa, poika, kylälle ja haetaan pizzat.Rich brat Lucas sai ajaa nopealla ökykiesillä :DAjoneuvointoilija Abel ei päässyt nauttimaan vauhdista, vaan hänelle jäi hidas mutta mukava Miellytysmatkain. Oli pakko pausettaa, kun naapurissa oli joku ruokkimassa varsaa :3 Story progression syöttää kaupunkiin enemmän varsoja kuin vauvoja :DToiset on päässeet vasta risteykseen asti, kun ökyauto tulee jo takaisin reissulta :D

Näitä seuratessani sain empiiristä näyttöä siitä, miten tuo ajo-oppiminen määräytyy. Mun teoria on, että ajotaito karttuu ajetun matkan mukaan. Nopealla autolla taitotasoja näytti kertyvän huomattavasti nopeammin kuin hitaammilla autoilla.Miten tämä on mahdollista XD Adamin ajotunti ei vissiin mennyt ihan putkeen!Hitaasta ja mukavasta kiesistä oli jotain hyötyäkin! Lucasilla ja Adamilla tasot nousivat nopeammin, mutta he myös stressaantuivat äkimmin ja joutuivat jättämään osan ajo-opetuksesta toiseen päivään. Abel taas pysyi Miellytysmatkaajan kyydissä tyytyväisenä ja sai ajotaidot täyteen saman vuorokauden aikana – ilman stressiä. Xana tosin näyttää tässä vähän stressaantuneelta: taitaa keski-ikä edelleen painaa. :DKun vaari haluaa kovasti antaa lahjoja, mutta pitää päästä vessaan.Yllätys: Adam on pyromaani!! Tämä on siis piilotettu geeni, joka voi periytyä npc-palomiehiltä. Ja Filemonhan oli palomies yliopistossa :D Sopii niin hyvin Adamille!Tätä piti heti kokeilla. Sim siis kävelee jonkin random esineen luo ja sytyttää sen tuleen. Ainakin tässä tapauksessa tuo lattialamppu vain käväisi liekeissä ja sammui pian itsekseen.Abel: Tuo nyt oli ihan nössöä. Kokeile sytyttää jotain isompaa!OOTKO HULLU D:Kaikista mahdollisista paikoista Adam keksi sytyttää tulen juuri vanhempiensa oven eteen xd Tää on jo pelottavaa :D Ei tuosta kuitenkaan suurempaa paloa tullut, vähän vain tuli savua oven alta.Xana: Oletko mennyt sekaisin!?
Abel: Minä tästä menenkin...Adam: En minä muuten, mutta kun Aapeli ärsytti ja yllytti...Xana: Tässä talossa on leikitty tulen kanssa jo aivan tarpeeksi!

Mikä tuo käsiliike on? A-kirjain? :DAdam: Äiti ragesi ja huusi kuin palohälytin!Tervetuloa munajahtiin. Xana poimi tonttuja into piukeena.Antti: No missä ne munat nyt ovat?

Katso vähän sinne takaoikeelle...Filemon etsii luovasti sieltä, mistä kukaan muu ei ole hoksannut etsiä: roskiksen vierestä.Tuo sama muna näkyy nyt sekä Filemonin kädessä että maassa...? Onko animaatio rikki vai oliko siinä kaksi munaa päällekkäin :D Ehkä tämä animaatio on vain tehty tämmöiseksi, koska sims.Onko kellään samaa ongelmaa tämän maalauskojun kanssa? Sim siis menee sinne ja on aluksi ihan normaalisti, mutta jää jumiin eikä tuu pois muuten kuin resetsimillä. Toiminnon saa kyllä ruksitettua, mutta siitä ei tapahdu mitään.Pistin kaikki kynnelle kykenevät rullailemaan. Antilla ja Merryllä oli energia niin alhaalla, että jaksoivat vain katsella reunalla.Pojilla on vielä opettelemista :DLuistelu tekee nälkäiseksi.Filppu sai tarpeekseen ja nousi tuohon töllistelemään.No siinähän moikkailet, juurihan olitte piknikillä yhdessä.Antilla oli taas kuningasidea :D Olin suunnitellut, että lähettäisin Lucasin Annen luo, kun se kasvaa teiniksi, mutta sisäoppilaitos on myös hedelmällinen vaihtoehto.Antti: Kuulehan. Minä tiedän, että sinä olet fiksu poika!Antti: Siksi ajattelin, että kustannan lukukausimaksusi yhteen mahtavaan sisäoppilaitokseen...
Lucas:  k.

Oon monesti kontrolloiva simien kanssa. Mutta kuitenkin jostain syystä teen kaiken, mitä Antti toivoo xD Sillä vaan on niin hyviä ideoita!Ennen kouluun menoa piti täyttää Antin toinen haave, eli saattaa Lucasin ajo-opetus loppuun. No, se tuli hoidettua, mutta kun Lucas täytti taitonsa ja poistui autosta, tapahtui näin. Lucas pyrki muka Antin luo, mutta lähtikin kävelemään päinvastaiseen suuntaan päin metsiä :DToisella puolella oli jo poliisitäti vastassa.Mutta Lucas vain käveli tyynesti ohi ja meni menojaan :DDSiellä se menee, eikä poliisi tee elettäkään. xDToimintojonossa oli edelleen Antti ruksaantuneena, mutta Lucas ehti käppäillä tosi pitkälle, ennen kuin tuo toiminto oikeasti peruuntui.Viimein se tajusi, että poliisi odottaa, ja juoksi takaisin :DNyt äkkiä kotiin.Lucas sai pyydellä anteeksi, koska eihän se käy laatuun, että aresti estää sisäoppilaitokseen lähdön (en tiiä, voisko niin oikeasti käydä, ja mitä sekoilua se aiheuttaisi)Antti ei osaa päättää, lähettäisikö kirjeen perinteisin menetelmin vai sähköpostilla.Jee! Simsin ajanlasku on hassu. Eka hääpäivä, vaikka avioliiton aikana on siunaantunut jo kaksi teini-ikäistä lasta.Xanalla oli romanttiset suunnitelmat. Lähdettiin "hotellille" odottamaan Filemonia. Daisy ois ollu sopivasti tietokoneella respana, mutta kerkesi juuri poistua.Miten simit mahtuu tuosta?No kirjoita nyt sitten sitä kirjaa.Filemon pääsi viimein töistä ja toi kukkapuskan mukanaan <3Tää sisustus luo mukavaa romanttista tunnelmaa.Ideana oli siis, että Xana ja Filemon viettäisivät romanttisen yön poissa kotoa ja vailla häiriötekijöitä. Hauskaa näyttää olevan. :DKaksoset lähtivät koulun jälkeen Faridan luo.Lucas ei taaskaan tehnyt mitään mielenkiintoista, vaan kärähti juomia kehitellessään ja meni väärään sänkyyn nukkumaan. Se odotti vielä sisäoppilaitokseen lähtöä, koska Antti ilmoitti sen tuon vuorokauden puolella.Täällä vain juoruillaan läksyjen äärellä. Adamilla on jääny kasvomaalit naamaan, toivottavasti oon jossain vaiheessa muistanu ottaa ne pois.Illan agenda oli tietenkin se, että tanssiaiset oli tulossa ja pojille piti saada parit! No, Farida kutsui sopivasti Adamin kylään, ja Abel hölkkäsi perässä. Nyt Abel kuitenkin päätyi kyselemään Faridan parisuhdetilannetta.Sori, Adam, veli taisi viedä deitin nenäsi edestä :D (Adamia näyttää kiinnostavan enemmän pelit kuin tanssiaisparit)Nää pelas sitten yhdessä kotiintuloaikaan asti.Tai no, vähän kotiintuloajan ylikin :D Ja taas Adam sai huudot ja Abel pääsi kuin koira veräjästä.Xanan ja Filemonin piti viettää yö hotellilla, mutta Filemon onnistui välttämään mun valvovan silmän ja tuli itsekseen taksilla kotiin xdYmmärrän nyt Xanan tympääntyneisyyden :DDJahas, RIP. Mulla oli mielessä lähettää ainakin Merry, Antti ja Lucas käymään haudalla, mutta oli paljon muuta enkä muistanu. Ja sitten Lucasin piti jo lähteä sisäoppilaitokseen.Hyvästihali.
Adam: Muista sitten laittaa sieltä viestiä!Lucasille ois sopinut paremmin se snobikoulu, mutta Antti halus lähettää sen Vapaan oppimisen kouluun :D Menköön sinne sitten.Filemonin pomo kuoli juuri, ja se oli hetken kokonaan ilman pomoa -> huono vaikutus työsuoritukseen. Taistelutaitojakin pitäisi opetella, mutta en jaksa lähettää ketään Kiinaan hakemaan harjoitusnukkea.Adam toi koulusta kivan tytyn, joka näköjään on perso rahalle :DD Tämä on itse asiassa Pertin ja Elanorin tytär Pernille!A: Okei, Adam, koita nyt olla cool – KRÖHHÄHKHKPernille: Onpa teillä iso koti! Teillähän asuu täällä se upporikas sukulainen, eikö vain?

Pelin sukulaisuuskäsitys ei yllä tarpeeksi pitkälle. Antti on siis Adamin... äidin serkku, niin sen täytyy olla :D Xana ja Antti on serkkuja, koska niiden isät on veljeksiä. Kaksoset ja Lucas on siis pikkuserkkuja keskenään, mutta sitäkään peli ei tunnista.Pernille on tosi nätti omalla tavallaan! Se on perinyt Elanorilta tosi kivoja kasvonpiirteitä. Nenä ja kulmakarvat tuo persoonallisuutta.En oo koskaan saanu näin innostunutta vastausta! Näillä selvästi synkkaa.Filemon: Eivät nuo kotitehtävät minunkaan aikanani helppoja olleet! Joskus vastauksia saattaa joutua kaivamalla kaivelemaan...F: No mikäs nyt noin naurattaa?

Teinit hihittää ja facepalmaa Filpun boomer-jutuille.Filemon: Nyt ei saada seinäpuhelimeen yhteyttä, kun puu kaatui puhelinlangan päälle!Adam: Faija hei... kaikilla on nykyään kännykät.Xana sai kirjan valmiiksi ja malttoi tulla alakertaan morjenstamaan vierasta. Voi kökkö, oon tehnyt kirjoitusvirheen :DAdam pääsi esittelemään tanssiaispariaan äidille, ja Xana oli hirveen kiva.Ai niin, nää on pelin mukaan serkkuja :D Elanor (Johnin adoptoima) on muka Merryn sisko, mutta omassa päässäni en laske niitä varsinaisesti sisaruksiksi.Mikä meni väärin?Pernillelle (lelle lel) kävi samoin kuin Pippinille aiemmin. Sen piti muka lähteä kotiin, mutta se jäikin tuohon terassille huokailemaan :DEikä se suostunut tulemaan takaisin sisällekään. No, juoruilkaa tuossa sitten koko yö, Adaminhan ei alienina tarvitse nukkua.Joku luki sanomalehteä. Ei tänne kyllä mitään perintörahoja tullut. :DAntti kävi itsekseen riehassa ja päätti järjestää esityksen pussauskopin henkilöille.Filemonia revitään joka välissä suuntaan tai toiseen :D Armeija on nyt kuitenkin se elämänhaave, joten pysytään siinä.Nice!Filemon ei näköjään viihtynyt juhlissa, vaan sniikkasi pois töistä kesken päivän soittelemaan puhelimella :D Harvoin se tuota tekee, mutta joskus simit poistuu töistä kesken kaiken.Se taisi soitella taas Egyptin-sukulaisille.

F: Juu, opetin tuossa poikani ajamaan uudella avoautolla!

Vieressä puskapissalle hiippaillut setä toivoo, että Filemon kiitäisi pois häiritsemästä.Ei mitään käsitystä, kuka täällä on (Antti?) tai miksi oon tämän kuvan ottanut. :DPojat valmistautuvat tanssiaisiin! Adam on ainakin ihan hermona (ja edelleen tuo kasvomaalaus...), mutta Abel vaikuttaa itsevarmemmalta :D Pipot oli pakko ottaa pois tätä varten.Osuin vahingossa jännään kuvakulmaan, kun etualalle tunki mössölehtiä. Limusiini tuli ajallaan.Adam ei tietenkään suostunut pitämään pukua, jonka olin sille vaivalla tehnyt xdd Sekopäät...Kooste tanssiaisten tapahtumista. Perus settiä, kumpikin alkoi seurustelemaan ja Adam voitti tanssiaiskuninkuuden viekkaudella ja vääryydellä. Farida toivoi kysyttäessä, että Abel ei alkaisi roikkua tanssiaisten jälkeen, mutta nythän tyttö näyttäis itse roikkuvan oikein urakalla :DTanssiaisten jälkeen pojat eivät menneetkään kotiin, vaan laitoin ne kapinallisesti koulun pihalle jatkoilemaan. Faridaakin yritettiin kutsua mukaan, mutta sille tuli kiire kotiin.Poliisiautohan sieltä tuli hakemaan. Tässä muistaakseni tapahtui jotakin hauskaa, mutta en muista, mitä se oli. Villiheppa oli kans paikalla, se on pyörinyt koulun ympäristössä jo viikon päivät.Sentään sims on sen verran järkevä, että nää menee samalla poliisiautolla!Taasko Adam on se, joka saa huudot? :DOkei, kyllä Aapelikin sai osansa. En muista, tuliko sieltä arestia vai pelkkiä hankaluuksia.Aamulla avauduttiin vaarille edellisillan seikkailuista. Merry toruu vähemmän kuin vanhemmat, koska sekoilee itse ihan yhtä paljon xDHei vau, teinit voi oikeasti kertoa tanssiaisiin liittyviä juoruja!Deitistäkin piti vähän kertoilla :DAbelin jutut oli vähän eri tasoa :'D Oisko suihku paikallaan?Kaikilla oli hirveästi asiaa, vaikka kuinka koitin saada hideheadlineeffects-koodia päälle. Kyle-haamu terrorisoi, mutta Adamilla on hauskaa.

Jonkinlaista viidenkympin spesiaalia on tulossa – jossain vaiheessa, kunhan saan sellaisen väkerrettyä. Kesä tulee olemaan kiireinen töiden ja opintojen suhteen, mutta katsotaan!
Stay safe 💝

2 kommenttia:

 1. Jätin tän eiliseltä tarkotuksella tälle päivälle, ni voin lueskella taas samalla ku juon teetä :D

  Tuo Jussi on kyl niin koominen jotenkii, tuolla se vaan juhliin osallistuu ihanku kaikki muutkii XD

  En tiiä kuin monta elämänvaihetta kuvittelin simssissä olevan, ku ihmettelin et mistä tuo teinialien ilmesty :DD Ilmeisesti miun päässä tohon väliin kuulu hetkellisesti vielä yks vaihe XD

  Pipot on hauska idea! Miten, meinasitko siis, et vaihtasit sittenkii alieniin, vaikka alunperin et halunnu käyttää Xanaa sen takia, ettei se oo varsinaisesti verisukua muille Shalom-Loboseille?

  Toi ajotaidonkarttumisjuttu olikii hyvä huomioi, täytyy muistaa itekii, jos joskus jaksan jonkun simin laittaa opettamaan ajamista :DD

  Aaaa en kestä tuota pyromaania XD Ei oo muuten itellä ollu koskaan noita piilotettua piirteitä omaavia simejä suvuissa :D Pitää testata joskus, tuppaavat vaan olemaan niin valmiskasvoja et melkein aina pitäs antaa kasvojenkohotus ensin :D Mut aika hienosti tehty EA:lta toi oven savuaminen toiselta puolen, en ois ikinä odottanu tuota :DD

  Hyvin noi räpylät mätsää pipoon XD

  Miulla on muuten ollu kans joskus tota kasvomaalausbugia, et simit tosiaan ei tuu sieltä pois ilman resetointia. Viimeks kyl yllättäen toimi ihan oikein. Pitäskö siinä sit ootella aikansa, jos se vaan lataa sitä "asua" samalla tavalla ku joskus asun vaihtaminenkii lagaa?

  Sims laskee et 1 vuosi = ku kaikki vuodenajat on käyty kerran läpi :D Tai ainankii näin oon ite ymmärtäny, koska itellä 1 vuodenaika kestää 1 viikon ja 4vk välein on kulunu yksi vuosi...

  Tuo Xanan tympääntyny ilme on mainio :DDD Mitä se kirjottelee muuten tuossa? On kynä kädessä ja kaikkee ja mietin, et oliko tässä pelissä muita kirjotusjuttuja on rakkauskirjeet? Vai onko tuo se luonnostelupöytä tms?

  Hahaha Jussi taas leijailee taustalla tossa Adamin ja Pernillen keittiökuvassa :DDDDDDDDDDD

  Boomer-jutut :DDD

  Mie jo jännitin et lähteekö ne eri autoilla vai samalla :DDD

  Tulee tosta haisemisjutusta mieleen Kummeli Kultakuume (yks parhaita leffoja imho :D), ku siinä on se yks kohtaus ku ne menee autoon, Janne-Petteri Broman kysyy "Mikä täällä haisee?" ja Jönssi tai Dille vastaa: "Mmmminä!" :DDDD

  Ai kappas, joko se loppu! Pitää itekii pelata jossain vaiheessa. Pitäs vissiin viritellä taas fps limiter peliin ja kokeilla, auttasko se pelin sujuvuuden kanssa vielä lisää :p Latausruuduissa fps vilisee 4000 paikkeilla, mikä ei kauheesti naurata :D (Paitsi naurattaa koska ei voi sims olla siinäkään sit normaali.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, mulla onkin kahvia :o

   Jussi on käytännössä melkein kuin perheenjäsen. Kukaan ei tyyliin edes säiky sitä enää :D

   Aivan totta, Xanahan ei saanut Merryltä mitään geenejä... hmmh, tämäpä pulmallista. Lucas ei oikein inspaa mua, nii en välttämättä haluais pelata sillä jatkossa (lähentinhän sen sisäoppilaitokseenkin, mitä en juuri koskaan tee). Alienkaksoset taas on päässeet lähemmäs mun sydäntä, ja mulla on jo suunnitelmia niiden varalle. Mutta ei hätää, mulla on jo kehitteillä suunnitelma, jolla saadaan kelvollinen perijä perheeseen!

   Teinien ajo-opetus on ihan hauska juttu, vaikka harvoin sitä muistaa/viitsii tehdä. Siitä ei kuitenkaan hirveästi käytännön hyötyä ole, kun taksilla, siirtymislaitteella yms pääsee helposti kaikkialle. Nää asuukin niin korvessa, että aika helposti sorrun siirtymälaitteen eli teleportin käyttöön.

   Aika hitaasti se kyllä lataa sitä kasvomaalausta :o Eikä se toive lopulta ees täyty kun tulee noita ongelmia. Aika turhaa :D

   Xanalla taitaa olla tuossa luonnoslehtiö käytössä. Se kaivaa ton repustansa esiin vähän väliä, jos en oo komentanu sille mitään tehtävää.

   Jep, respektiä Simsille yhden poliisiauton käytöstä :D

   Jees! Sultaki on tullu uus postaus (näköjään jo viime viikolla, hups), pitääpä käydä kommentoimassa siihen. :3

   Poista

Kommentit vastaanotetaan suurin kiitoksin <3