sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Shalom-Lobos 76: Käydään taloksi

 

Jatketaan!


Tervetuloa Cloverdalen kylään, jossa yksi tienpätkä on kokonaan Shalom-Lobosien sukuhaarojen omistuksessa~ Oikealla Amityn ym. talo, vasemmalla edessä Joshuan perheen (+Jutta & Kolja) ja sen takana Milon perheen talo.

Nää talot ei oikeasti näytä yhtään mun rakentamilta, tai sellaisilta, joita oon ennen rakentanu :D Oon oppinut uutta ja tykkään näistä.


Niin mikä niista monista? :D Milon talous taitaa kyllä olla Crosby, kun tuo muutti tyttöystävänsä luokse.Nää asuu aivan keskustan vieressä. Saari on pieni,Tosi pieni. Ahdistavan aavaa merta, mutta tiiän, etten ajattele sitä pelissä :DOmalla tontilla ei ollu tilaa, joten laitoin sukuhaudoille nurkkauksen tuonne hautausmaalle. Perheen omaisuus lentää typerästi tavaraluetteloon aina, kun käy kaupunginmuokkauksessa muokkaamassa yhteisötonttia. Piti ostaa koko hautausmaa, että sai haudat pysymään tuolla.Story Progression rupesi tunkemaan simejä töihin. Joillekin olin asettanut urat etukäteen. Esim. maatilan simit on heppailu-uralla tai puutarhureita, ja paikallinen poliisipäällikkö on Rauno Repomies.Tällekin saarelle oli saatava Simhenge. Kokeilin saada bannerikuvia, joten ottakaa yksisarvisspämmi:
Tääkin ois voinu olla.
Oon aivan varma, että tuossa pitäisi olla vesiputous, ja että oon nähnyt siinä virtaavaa vettä. Miksi se ei enää toimi?

Spämmi päättyy.Jahas bilehile-Amity on heti löytäny lemppariesineensä talosta. Se ei nykyään tee enää muuta ku tanssii. Tuohon kirjahyllynurkkaan pitäis keksiä jotaki muuta kuin kirjahylly.En ollu varma, säilyykö uran taso talouslaarissa. Näköjään säilyy, koska Alvar on edelleen kyborginkehittelijä. Pomo ryhtyi heti ahdistelemaan.Työpaikkahäirintä alkaa, vaikka ei oo oltu yhtäkään päivää vielä töissä.Jotakin hauskaa se vissiin luki, en muista mitä. Jussin ja Andrew'n haudat jätettiin toistaiseksi kotitontille. Andrew on tuore tapaus ja Jussi on... legenda.Ehkä ihan hyvä, että muut haamut pysyy hautausmaalla. Nää kaks on nimittäin ihan tarpeeksi simejä säikyttelemään xddKomensin Alvarin istuttamaan kasveja, mutta sepä näki simbotit ja unohti (taas), mitä piti tehdä.Meillä ei oo mitään erityistä paikkaa puutarhalle, mutta ainakin puut vois laittaa tähän reunalle. Niistä kasvaa sellanen elävä näköeste sitten.Boteille on pakko olla kellari. Voin lukita ne sinne, kun hermot menee xD Muistin virkistämiseksi: nimet oli Robotti Ruttunen ja Ella Sähköhella.Pysykääpä siellä hetki. Nyt nää pääsee portaat ylös autotalliin, mutta eivät sen pidemmälle. Paaitsi että osaako simit käyttää autotalliovia?Villa kiukuttelee, kun täälläkin on kierreportaat. Muttaku ne säästää tilaa!Mukana myös Kinuski-kissa ja kloonipentu Kinuski II.Ööö Amity mikä homma?

Amity: Tällä kylällä ei ole hippuakaan viehätysvoimaa! Minkä takia me muutettiin tänne!?Amity: Edes mieheltäni en saa rakkautta enkä läheisyyttä!
Alvar: En oo täällä, en kuule mitään...Villa yrittää järjestää järkyttävän kokoisia jalokivikasoja, jotka näillä on arkussa ja tavaraluettelossa.Jättismaragdi. En muista, millon oon viimeksi tai oonko koskaan keränny kunnolla kiviä ja tehny näitä. Ois siisti, kun ois jokaista sorttia tämmönen iso. Tuon tekemiseenhän tarvii kymmenen kappaletta.Amity sai kuin saikin valittamalla sitä läheisyyttä. Alvar tosin näyttää siltä, että nyt ei ollu sopiva hetki. :dOnneksi meillä on support animal.

Amity: Miehet ovat sitten arvaamattomia. Niin kuin kärpäset.
Kinuski: Sä oot muija yks palikka.Kaupunkiin muutti myös Amityn paras ystävä, Juuli Kolkko. Muuton takia niillä oli suhde nollassa, mutta moisen korjaa äkkiä. Juuli vaan jotenkin glitchaa, se harrastaa tuommoisia etäkättelyitä.Amity: Siis mieti, kuka tarvii kameroita, kun kaikilla on taskussa puhelin?
Juuli: Hahaa, totta!

Miksi peli laittaa ei-pelattujen simien reppuun kameran? Ne ei tee sillä mitään.Kaikki muutkin tärkeät oli muuton myötä "ventovieraita". Amityn piti mennä erikseen tutustumaan jokaiseen sukulaiseen, että sais kutsuttua kaikki tupareihin. Huijasin vähän, vaihdoin taloutta ja kutsuin Milot sun muut kotiin kaupungilta ja töistä.Miks Kolja kattoo Villaa tolleen :DD Kyseessä on siis Jutan aviomies eli ööö... Villan miehen (Andrew) ex-vaimon nykyinen mies.Älä nyt kattele sen perään :DVuorossa (pelimekaanisen) tuttavuuden tekeminen Joshuan perheeseen.Agnes kerkesi juuri paikalle. En muista, oliko se nyt kuitenkaan palomies. Olisi ainakin apu lähellä tulipalon tullen. 

Meidän talo hävis taustalta.Siinä se on. Ei ollu glitch, olinki vaan väärässä kerroksessa. :D

Mut Amity järkkäsi allasbileet nyt, kun näillä uima-allas on. (Uhka vai mahdollisuus?)Mitääh toi kuu, kuin hieno! En oo kiinnittäny huomiota taivaankappaleisiin Riverviewssa ja muissa isommissa naapurustoissa. Tällä saarella ne huomaa jotenkin paremmin. 

Voisin harkita valaistusmodia. Toistaiseksi oon ollu laiska kosmeettisten modien kanssa. Oon helposti tyytyväinen "vähempään" ja meen enemmän performanssi kuin grafiikat edellä. Toisaalta kuvien kannalta ois kiva, että näyttäis kunnolliselta. Varsinkin lukijoita ajatellen, kun tiedän, että moni käyttää korvaavia ihoja sun muuta. Itse en vaan koe niitä tarvitsevani.Vieraat tuhopolton kimpussa, teinit läksyjen kimpussa. Yksi sim sukelluspuvussa. Normaalit bileet simsissä. Vielä puuttuu oikea tulipalo, synnytys tai kuolema.Nemesis-muorit näköjään löys toisensa.

Jutta: Äläpä kattelekaan minun mieheeni päin, senkin älykääpiö! Yhden jo minulta veit!Villa: Joshua kertoi kyllä, että sinä itse jätit Andrewn... En ollu koko kaupungissa, kun mokoma petti sinua!
Jutta: Älä puhu pahaa kuolleista, tolvana!Näillä bestiksillä on vissiin joku salainen räpylätanssi.Jim Breckenridgen jälkeläinen tuli kuokkimaan.Alvar nauttii uudesta ulkoilmakeittiöstään. Tuohon pitäisi ympätä vielä jääkaappi, ettei tarvis hakea sisältä aineksia. Muutenkin tätä voisi parannella vielä Pihaparatiisin jutuilla. Nyt käytin lähinnä juttuja, jotka näillä oli ennestään.Villa ei jatka rikollisuraa enää tällä kylällä, vaan siirtyy viettämään eläkepäiviä. On jo aikakin, koska se saattaa kupsahtaa millä hetkellä hyvänsä. Simien elinikä on mun pelissä 186 päivää. Villa on noin 200.Mitä Ruttunen tekee täällä, mähän lukitsin ne kellariin? :D Reititysongelma?Alvar: On tuolla muorilla hyvät geenit... Mistä tulikin mieleeni... Heureka, tätä täytyy testata!Kellarissa on paitsi bottien vankila oma tila, myös Amityn ja Alvarin projektihuone. Koska jokaisella korkean tason tiedemiehellä pitää olla kotona oma laboratorio, eiköstä vain. Amity hävitti työasunsa, ja Alvar unohti laittaa vaatteet päälle bileiden jälkeen.Yritä saada vauvaa? Häiritsee tää partitiivi :D Voisko sieltä tulla paljon tai vähän vauvaa sitten xdKokeillaanpa silti. Yritettiin vauvaa menneisyydessä.Amity: Ihan mälsää. Yhyy.Ei tainnu olla myönteinen kokemus? Ei kuulunu myöskään kehtolaulua.Näyttää, kuin porukka panikoisi Andrewn haamulle.Kulkukoira kaivoi reiän katukiveen. Kova jätkä.Sitten tuli hevoslauma ihmettelemään. Tää saari vilisee kulkurieläimiä. Tai ehkä niitä on sama määrä, mutta pienemmässä maailmassa.Täällä ois "kirpputori" eli kansankauppa.Taustalla oleva Lumikki oli rekrytoitu kansankaupan myyjäksi ja tää Aurora tatuointitaiteilijaksi. Ihmettelin tässä vaiheessa, miksi kumpikaan ei päässy sisälle. Hoksaatteko? :DMiksi kaikki ahdistelee Alvaria? Sukulaisia myöten :DAlvar: Haloo, oon just menny naimisiin sun tädin kanssa! Älä soittele enää.Ja anoppikin vielä xd Miten niin sisäsiittoinen suku :DDAlvar onneksi torjuu kyseenalaiset lähentelyt.

Nyt vasta huomasin, miksi rakennuksiin ei pääse: olin unohtanut laittaa portaat :DD Eikä oo ees eka kerta.Nyt on parempi. Täällä on siis kuntosali myös.Paikallinen terveydenhuolto kuulostaa vähintäänkin epäilyttävältä. Eka kerta kun nään tän uutisen.Välillä vierailtiin yhteisötallilla, jossa pidän yksisarvisia.Ratsastelu jää vähemmälle Andrewn kuoleman jälkeen. Celsukka on niin taitava hyppimään, että vähemmän kokenut ratsastajakin pysyy kyydissä.Ankaraa keskittymistä se taitaa vaatia, ilmeestä päätellen.Halusin Alvarin opettelemaan myös, mutta Celcannon ei suostunut harjoituspuomeille. Asettelin noita moveobjectsilla ehkä vähän hankalasti.Villa sen kun käy tyytyväisenä ahon laitaa, ja taustalla Amity sytyttää kohta ittensä tuleen :DD Celsukka ei suostunu hyppäämään tuosta kuitenkaan. Viisas yksisarvinen.Kyllä nuo puomit muuten toimii, kuten paikallinen maajussi demonstroi. Celcannon kieltäytyi yhteistyöstä muuten vaan. Harvoin muuten näkee townieita ratsastelemassa itsekseen.Taas ollaan labrassa työn touhussa. Molemmat löytäny työasun ittelleen.Ja tulipalo. Ruttunen kerkesi sammuttamaan. Alma Crosby riekkuu meidän pihalla.Myös Juuli riekkuu meidän pihalla. Mutta mikäs se tuolla on?Yksisarvinen posseineen majakan luona! Ja maailman söpöin varsa!Voisko tää olla sen emä? Tää on kyllä ruskeampi, hankala nähdä pimeällä.Yksisarvinen on parempi majakka kuin majakka itse :DAikakoneesta ei tullu lapsia, joten viedääs homma makuuhuoneen puolelle.Sillä välin Celcannon kerkesi bondata yksisarvisen kanssa. Seuraava sukupolvi pitäisi tehdä myös yksisarvisille, mutta kun taloudessa ei edelleenkään ole tilaa kaikille. Nekin modit pitäis laittaa, että sais enemmän simejä talouteen.Villa: Tämä uusi talo on kyllä muodikas.Villa: Mutta nämä vanhat tuolit ovat kyllä surkeat!

Samat tuolit ja pöytä oli edellisessä talossa. Kaksi isoa pöytää yhdistetty moveobjectsilla -> vielä isompi pöytä.Kulkukoira! Kaikissa maailmoissa, joissa oon pelannut, kulkukoiria ja -kissoja on ilmestynyt kotitontille tosi harvoin. Tämä yksilö ei edes häipynyt heti, vaan jäi pyörimään useammaksi päiväksi!Villa ois varmaan halunnut adoptoida sen, mutta ei oo tilaa (nyyh)

Villa: Tää vois olla sellainen sankarikoira, joka pelastaa perheen tulipalosta!Alvarin ensimmäinen työpäivä. Melkein kaikki kaninkolot tällä saarella jakaa tontin jonkin toisen kanssa. Tämä esimerkiksi on yhdistetty sairaala ja tiedekeskus. (Siksikö siellä on niin paljon potilaskuolemia, kuten sanomalehti antoi ymmärtää? :D)Työtoverien tapaaminen taisi alkaa hyvin :DD En muistanu kattoa, tuliko tuosta jokin moodlet.En kestä, varsat on niin söpöjä tässä pelissä! Tuli ilmoitus, että paikallisten maajussien heposet saivat jälkikasvua. Pakko mennä kurkkaamaan. Tän nimi oli Spiro tai jotain sinnepäin.Komensin Villan sinne käymään. Maalaistalo on kans mun ite tekemä (hyödynsin kyllä taas Youtuben oppeja). Tykkään kovasti tästäkin.Pöllittiin niitten pellolta perunat.Ei ois tarvinnu laatoittaa, siinä on jo tiilet.Peli ei osaa laittaa custom-kaupungin nimeä ilmoituksiin :D 
"Rajoittuneemmat simit säikähtävät keksintöjä, joita eivät ymmärrä." No ei kukaan ainakaan simbotteja tunnu ymmärtävän, ei aina edes talon oma väki. :DTätäkään toivetta en oo ennen nähny. Johtunee Amityn bilehile-piirteestä. Tää ilmeisesti tarkoittaa "formal party", eli juhla-asut päälle.Alvar eksyi töiden jälkeen kesäriehaan. Tommi Neponen heitteli vesi-ilmapalloja päin pläsiä.Nää on Tommin lapsia, Tinke ja... Tuisku? En muista enää, vaikka oon ite tehnyt nämäkin.Amityllä oli hämmentävän paljon pahoinvointia, vähän väliä tuli oksennusmoodlet.Kesken keksimisen keksijä keksi odottavansa vauvaa. En edes valita lammasmekosta, se sopii ihan ok.Heiii Jussi on aktivoitunut!Amity yhtä innoissaan ku mieki. Sadettimet tekee hirveät lammikot kivilattialle.Alvar: Onko sulla uusi yöpaita?

Amity: No joo, kun arvaa, mitä tajusin viime yönä!Amity: Aikakoneessa ei mennyt niin kuin ajateltiin, mutta sen jälkeen, mitä tehtiin sängyssä...Amity: Meille tulee vauva!
Alvar: Mitäeikai!
Amity: Sun pitää kans sitten ruokkia sitä. Eikä sitten mitään geenimuunneltua maitoa.Pistin nuo kattomaan TV:tä, mutta vauva-aihe jatkui keskustelussa.

Alvar: Onko meillä mitään leluja sille? Kai sulla on joku nalle ollut?Amity: Kai tässä kylässä on koulu?Villa hei, kyllä siihen mahtuu istumaan.Amity kertoi sille samat tarinat.Amity: Arvaa, mitä tajusin viime yönä? Ainakoneessa ei onnistunut, mutta kun mentiin sänkyyn...
Alvar: Kulta, ehkä ihan kaikkea ei tarvi kertoa.Miten tykit liittyy tähän? :DAmity: Nyt on taas tilaisuus juhlia!Hui s%ryua8S,f säikähdin Jussia :'D Mokoma tuli seinän läpi kesken kuvaamisen.Story progression puskee vauvoja oikein urakalla.Järjestin Amitylle viralliset juhlat, jotka se halusi. Olkoot nyt jonkinlaiset vauvakutsut. Tää on odottavan Amityn käsitys virallisesta juhla-asusta. On sillä sentään farkut jalassa.Eipä näillä muillakaan kovin virallisia asuja näy.Alma yllättäen pukeutui jotenkuten asianmukaisesti.

Agnes: Sähän hehkut niin kuin diskopallo! Oletko raskaana?
Amity: Ai, se näkyy?Mitää, onko Jutta muka kerennyt kuolemaan tässä välissä? MIKSI peli ei antanu mulle ilmoitusta? SP:n ilmoitusasetusten pitäis olla kunnossa, mutta täytyy vissiin tarkistaa vielä.Daniela: Vähän outo tuo Agnesin asu...

Hän arvostelee tyttärensä pukeutumista, vaikka on ite tullut virallisiin juhliin huppari päällä.Raskaudesta kerrottiin mahdollisimman monelle.Alvar: Ei teillä olisi antaa leluja eteenpäin?

Eiköhän näillä oo rahaa ostaa uusia leluja, ettei serkun vanhoja tarvita. Arvostan kyllä kierrätystä ja tavaran uudelleenkäyttöä.Ei kauaa menny, kun juhlat levis. Sonja-botti häiriköi kaikkia. Vanhukset taas bondaavat omin päin.Villa taisi todeta, että Jutan kuoltua Kolja on nyt vapaata riistaa xD

Villa: Nythän tässä ollaan leskiä molemmat...Kolja: Onneksi voin jäädä Joshuan uuteen taloon. Siellä kelpaa elellä.
Villa: Meilläkin voisi elellä...Villa: Tulinen ja rapea ku nachopelti.Lopettakaa Alvarin ahdistelu .comPihalla taas kaikki sadetinten kimpussa.Olikohan tää olevinaan uima-asu vai mikä.Aaaa Joshua on hommannu koiranpennun! Tästäkään ei muuten tullu ilmoitusta.Sairas oot ainakin mieleltäsi. Lepää vaikka siinä sitten.Automaattikastelu sadettimiin. Äänimaisema oli luokkaa KILIKALIKILIKALIKLIKAmity: Raskaus aiheuttaa melkoisia mielialanvaihteluja! Vauvastakin tulee varmaan persoonallinen.Alvar: Teidän sukuhan on kuuluisa erikoisista persoonistaan...

Älä muuta sano. Sellaisia sekopäitä kaikki.Juhlan jälkeen nukkumaan.

Alvar: Oikeasti, meille tulee vauva! Ole nyt, kulta, varovainen portaissa.Joshuan talolla kestää jostain syystä ikuisuuksia ladata. Talo ei myöskään näy karttanäkymässä, vaan näyttää tyhjältä tontilta.Kissat eivät ymmärrä leijuvia sänkyjä.Onko uiminen raskaana ja selkävaivaisena varmasti hyvä idea? :D Toisaalta miksi ei, ainakin vesi kannattelee mahan painoa. Altaasta nouseminen voi olla haastavampi työ.Iltapäivätorkut auringossa.Työllistin Villan hakemaan Alvarille siemeniä. Niitä löytyi rutkasti tallitontin läheiseltä pellolta.Kulkukoira on vieläkin täällä. Vai onko tuo edes se sama?Pitikö mennä siihen altaan reunalle, vaikka talo on täynnä hyviä lukupaikkoja? Alvar on omin päin lukenut molemmat raskauskirjat jo ajat sitten. On ainakin valmistautunut hyvissä ajoin. :DVilla on siitä hyvä, että se pystyy kylvettämään kissat. Kinuskiin tarttui kulkukoirasta kirppuja.Lähetin Amityn kylpylään ja katselin sillä aikaa maailman menoa. Tää kylä näyttää oikeasti siltä, että täällä on asukkaita! Tässäkin näkyy monta simiä.Alvarin pomo (Sylvia) kutsui Amityn juhliinsa. Sekin oli raskaana, niin voivat yhdessä jutella niitä juttuja.Sonja-botti pyysi Ruttusen treffeille tyhjälle rantatontille. Taisivat jopa ystävystyä jutellessaan öljymerkeistä ja ruosteisista nivelistä.Oli sunnuntai, niin käytiin kirkolla. Tän oon rakentanut joskus aiemmin toiseen tallennukseen.Villa: Amity on aika paksuna! Eihän pikkulapsen tuloon enää kauaa mene?No tuo nyt ei ainakaan ole sopiva raskauden aktiviteetti! Jopa Villa tietää sen.Villa: Nyt lopetat tuon hyppimisen, tai minä humautan kepillä!
Amity: Älä hätäile, olo on täysin rento.raskauspeppuKirkosta palattiin kotiin. Olin juuri ohjaamassa näitä yläkertaan perhepotrettia varten, kun Alvar rupesi panikoimaan.Amity ehti nousta portaat ylös, ja tajusi vasta sitten, että vauva tulee :D

Tässä vaiheessa pystyin vielä tallentamaan ja lopettamaan pelin. Elikkä vauva tulee ensi kerralla!

Be blessed 💝

2 kommenttia:

 1. Minä täällä taas :D

  No on kyllä todella pieni saari :D Create-A-Worldissä saa jotain niitä taustajuttuja tuonne horisonttiin niin ettei oo pelkkää merta, mut en oo oikein koskaan löytäny niistä sellasta oikeesti sopivaa ite.

  Muistaakseni vesiputoukset on myös objekteja, mitä ehkä saa myös kaupunginmuokkauksessa lisättyä maailmaan?

  Hitto luin tuon "Sylvia Mäkipere" väärin, tietysti :DDDDDDD

  Hei hauska idea tuo ikkunallinen puoliseinä keittiössä!

  Itellä on kans projektina nuo jättijalokivet - tai oikeestaan ne pääkallomalliset, mut en just nyt muista mitä niihin tarvis :D Noita järjestelin viimeks Rogetien kanssa kunnes peli päätti joka kerta heittää virhekoodi 12:n, enkä oo saanu tallennettua peliä Emilyn matkan jälkeen ollenkaan. (Mistä syystä oonkii pelannu Panttereilla viime ajat.)

  Räpylätanssi :DD

  Pihaparatiisin mukanahan tais tulla ulkojääkaappi myös?

  Veikkaan tuota "porrasta" syyks sille, miksei noihin kansankauppaan jne. pääse sisälle :D

  "Viralliset juhlat", onpas typerä käännöskukkanen :D

  Tykeistä tulee mieleen Austin Powers ja naisrobotit joitten tissit olikii konekiväärit :DDD

  Onks Helga ja Pekka kans Pasilan inspiroimia? :D Ja onks peli laittanu ne naimisiin vai mitähäh? XD

  Mitämitä, nythän pahaan paikkaan lopetit osan! :D Vissiin pitää yrittää lukee seuraava heti samantien, jos vaan maltan XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Oon joskus kauan sitten koittanut säätää jotain CAW:lla. Siis oikeasti kauan sitten, tällä koneella ei mokomaa taida olla ladattuna. :D Pelatessa ei silleen tuu kateltua merelle, joten ei isosti haittaa tuo.

   Pitää tutkia tuota vesiputousta! En tiedä, mihin se hävisi yhtäkkiä. Kiitos vinkistä.

   Harmin paikka, että Roget oikuttelee. Niitähän on jo ikävä! :( Mutta onneksi on Pantterit.

   Mun helmasynti on tää, että unohdan asentaa rappuset taloihin xd

   Routalemmet on kans Pasilasta, joo. Epäkanonisesti paritin ne, ihan vaan kun tarvitsin pariskunnan. :D

   Onneksi pääsit jatkamaan seuraavaan osaan, ettei tarvinnut pitää jännityksessä!

   Poista

Kommentit vastaanotetaan suurin kiitoksin <3