sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Shalom-Lobos extra: Cloverdalen saari eli opettelin rakentamaan

 Kuten uhkasin, Shalom-Lobosit vaihtoivat kaupunkia! Nyt saatte kuvapläjäyksen saaresta ja sinne rakentamistani asioista.Tervetuloa Cloverdalen saarelle. Alun perin tää on tyhjä pieni saari, josta kunnia kuuluu MySimRealtylle.Olin jonkin aikaa etsinyt pientä tai keskikokoista tyhjää maailmaa, johon voisin itse rakennella kaikkea. Sivuston luotettavuus oli tärkeä kriteeri. Oon aika skeptinen tietoturvani suhteen, enkä lataa koneelle mitään, mihin en 100% luota – tästä syystä mulla ei ole pelissä juurikaan CC:tä :D Cloverdale täytti kaikki mun vaatimukset. Saari tosin tuntuu "tyhjältä", kun ympärillä on vain merta, mutta uskon, että pelissä sitä ei niin edes ajattele. Jospa maailman pieni koko vähentäisi lagia ja voisin pitää suvun täällä pidempään kuin EA:n omissa maailmoissa.

Näihin yläilmakuviin osui ankea sää, mutta ehkä seuraavissa kuvissa saari pääsee oikeuksiinsa:
Tässä näkyy kylän keskustaa. Täällä oli valmiina kaninkolotontit, koira- ja kissapuisto, keskuspuisto (jonka säädin riehatontiksi buydebugin avulla, opin samalla senkin) ja pari taloa, jotka siirsin toiseen paikkaan. Kaikilla tonteilla ei ole vielä täytettä. Tarvii olla tilaa myös myöhemmille inspiraatioille.

Tässä projektissa oli tarkoitus, että opin rakentamaan kunnollisia taloja ja yhteisötontteja :D Niinpä useimpiin rakenteluihin on otettu jonkinlaista mallia tai virikettä YouTubesta ja Pinterestistä. Yritin kuitenkin olla tekemättä täyskopioita ja soveltaa oman mielen mukaan. Tykkään siitä, mitä olen näiden kanssa saanut aikaan, vaikka loppupäässä iskikin väsymys.


Saari on rakennettu ns. hevosia silmälläpitäen. Täällä on ns. maatilasiipi, jossa on peltoa ja ratsastuskeskus. Ratsastuskeskusta vastapäätä oli pieni tontti, johon rakensin Vanhan tallin baarin.Pellon toiseen laitaan mahtui maatila, josta olen kohtuullisen ylpeä! Täällä asuu Heinäpäiden perhe. Tein siis myös simit tähän kaupunkiin; en nyt kaikkia perheitä esittele, tulevat vastaan sitten pelin aikana.Piti käydä poimimassa kukat, että sai rakennettua tallin tähän.Ja näin. Etualan lato on maailman omaa flavoria.Kirkko ja hautuumaa ovat molemmat omatekemiä.Viime osassa rakentamani rikkaan leskirouvan moderni talo sai myös paikan kaupungista. Aivan ongelmatonta sen änkeäminen tuolle tontille ei ollut :D Mutta tuolla asuvat edelleen Caritas Partissima ja Amityn rakentamat simbotit Spede ja Kalle Kattila.Keskustan kadut oli nimetty tyyliin Elmhurst Drive tms. Tästä syystä kylän perustaja/pormestari on Elmhurst nimeltään, ja tässä on sille kartano. Harjoittelin tässä pihasuunnittelua.Saaren toinen laita on oikeastaan kokonaan asuinalueita. Tänne oli sijoitettu isoja tontteja. Jyräsin ne ja laitoin tilalle pienempiä, jotta saan saarelle riittävästi perheitä. Tällä syrjällä mulla meni moti rakentamiseen -> pistin tuonne pelin omia taloja ja remppasin niitä :DTänne tuli värikäs nurkkaus. Etukulman tontti on yhteisötontti: yhdistetty kansankauppa ja kuntosali.Laajempi katsaus asuinalueelle.Lisäsin vielä talon arkkivihollisillemme Breckenridgeille. :DDKalastuspaikka, jossa on majakka! Fiilistä otettu tästä.Salonki, itse rakennettuTämänkin taisin rakentaa itse. Vieressä on MSR:n oma talo.Sukelsin vahingossa saaren alle xdSitten löytyy rantamökki. Puolisolla oli partiolaisten joulukalenteri, ja siinä oli tuommoinen sininen talo.Täällä asuu joku kalastajaukko poikineen.Muutin myös Joshuan ja Milon taloudet tälle saarelle. Niiden taloihin panin erityistä vaivannäköä. Tässä on Milon, Alman ja Lenitan talo. Tämän sisustaminen oli niin hankalaa, että en ilkeä edes esitellä :DDTästä tykkään erityisen paljon! Sovelsin jotain valmista pohjapiirustusta, oisko ollut houseplans.comissa.Tämä oli hauska rakentaa, ja hyödyllinenkin, sillä opettelin rakentamaan pienempiä huoneita. Shalom-Lobosien edellisessä talossa huonekoot nimittäin olivat aika jäätäviä :DTäällä ei kuitenkaan asu pelin päätalous, vaan Joshuan perhe. Kuvassa Mervi, Agnes ja Sonja-simbotti.Oikeesti aaah tykkään tästä niin paljon. Oisko sittenkin pitänyt muuttaa Amity ja muut tänne? :DJutta ja Kolja asuvat nyt tässä myös.Mervi testaili huonekalujen toimivuutta. Ruokapöydän tuolit ei tykänneet oviaukon läheisyydestä.Daniela kaupungintalon takana.Lenita tuli sattumalta vastaan.Täällä on tämmönen kiva nurkkaus. Niin ja Koljalla on koira.

Sitten rupesin ihmettelemään, mitä kovaäänistä musiikkia kuuluu naapurista...Henkiä. Peli on tehny jostain kummituksenmetsästäjän.Eikö tuo musiikki oikeasti lopu ikinä???

Kävin lopulta story progressionin asetuksissa säätämässä, että se ei voi työllistää simejä kummituksenmetsästäjiksi.Oli näillä tämmöinen vinttikin täällä.Tähän sopisi jonkinlainen juhlapaikka. Hääkaari, kokko ja muuta.Tykkään tästä talosta niin paljon, en kestäMervi meni jonkun pojan luokse kylään. Tää on niitä pelin valmistaloja. En tiennyt, että tuon ruukun voi värjätä??? Vähänkö kiva!Tervetuloa kaupunkiin, Shalom-Lobosit. Tää talo ei jää tähän, täältä otettiin vain mukaan kaikki oleellinen. Esim. haudat ja parannellut huonekalut. Kuolleita tonttuja on muuten melkoinen määrä.Muuton aikana Shalom-Lobosit olivat hetken miljonäärejä :D Tässä on uusi kotitontti, lähellä keskustaa, aivan Joshuan ja Milon taloja vastapäätä.Pelasin tätä uudenvuodenaattona, kun olin yksin kotona. Katselin ilotulituksia ikkunasta ja viimeistelin kaupunkia. Ei hassumpaa.

 Hyvää uutta vuotta, ystävät.Yksisarvisille on koti jo valmis.Passitin nää Joshuan luo pois rakentamisen tieltä. Villa pois Jutan miehen kimpusta!

Nyt seuraa rakennusnurkka:Painakaapa Alt pohjaan, kun laitatte perustuksia. Siitä tulee matalampi! Näin tän YouTubessa ja olin mindblown, miks en oo tienny tätä aikaisemmin? :DDOpin myös käyttämään constrainfloorelevation-koodia siihen, että saan autotallin (ilman perustuksia) yhdistettyä taloon, jossa on perustukset. Eli poistin perustukset tuosta alta, koodi päälle, vedin toisen seinän siihen alle, tasoitustyökalulla seinät tasalle.Olin jo kerenny rakentaa yläkerran, mistä tuli haasteita. Piti poistaa lattialaattoja ja kokeilla vähän, ennenku peli suostui tasoittamaan kaiken.Tuohon jäi tuommoinen suttu, mutta se ei näy rakennustilan ulkopuolella.Pari metkua, mutta hyvältä näyttää. Perustusten tekstuuri bugaa seinälle tuossa nurkassa. Peitetään puskilla.Etenee! Naapuruston mukaisesti laitoin talon valkoiseksi, mutta autotalli on Shalom-Loboseille perinteistä punaista lautaa.Pihan laittoa. Tässä paikassa oli ensin kaks pienempää tonttia, siksi siinä on tuo puu ja betoniläntti. Tontin etureuna on vasta niiden jälkeen, eli niitä ei voi muokata. Puun saisi pois, mutta kehikko jäisi, se on erikseen maailmanluontityökalulla laitettu.Tänne justiin mahtuu autot sisälle.Perustusten läpi ei saa portaita kellariin (ainakaan helposti), mutta autotallin kautta se onnistuu!Pohjaratkaisu. Oon muuten käyttäny tätä talosuunnitelmaa. Ei ole täysi kopio, mutta lähdeviitteiden pitää olla kunnossa. :DValitsin muutossa "pakkaa huonekalut" ja mukana tuli kymmenen oravaa :DDD Ja arvokkaita oravia olivatkin, 110§ kappaleelta.Huonekaluja paikalleen. Tavaraluetteloon siirtyivät myös puutarhan hedelmät, joita ei tietenkään voi laittaa suoraan jääkaappiin, vaan yksitellen lattialle.Tilpehööriä saa kaappien päälle, kun laittaa tavarat hyllylle ja hyllyn kaapin sisään moveobjectsilla. Siitäkään ei ole kauaa, kun tämän tajusin.Tässä se nyt on: uusi talo!Takaa.PihaKuka siellä puskassa kurkkii :DAlakertaYläkertaKellari: bottien asuintilat, Amityn keksintöpaja ja Alvarin uudet tiedevehkeet (koska pitäähän tiedemiehellä olla kotilaboratorio)Ulko-ovelta keittiöön päinPieni olohuoneVillan huone alakerrassaTakkahuone (huom. creepy nukke)Yläkerrassa "master bedroom" eli Amityn ja Alvarin makuuhuone


tuleva lastenhuone ;) (keinutuoli saattaa olla enemmän uhka kuin mahdollisuus)Kokoelmahuone, joka odottaa keräilyesineiden paikalleen laittoa. Matkakohteiden reliikit myin pois ennen muuttoa.Tuntuiko oma huone Villasta liian ahtaalta?Botit innostuivat heti uudesta talosta. Varokaa vain, ennen kuin löydätte itsenne tuolta uima-altaasta...

Tästä tuli hyvä talo. Tavoitteena oli tehdä pienempiä huoneita, ja se ainakin toteutui. Täytyy pelatessa katsoa, mahtuvatko simit toimimaan ja liikkumaan ja toimiiko kaikki niinku pitää. Jotenkin tuo talo tuntuu vielä... ilmeettömältä? Etenkin mustavalkoinen tila kaipaa jotain, enemmän Shalom-Lobosien sekopäistä tyyliä. Pitää tehdä remppaa tarpeen mukaan.

Odotan innolla, että pääsen jatkamaan Shalom-Lobosien tarinaa tässä kaupungissa. Seuraavaan osaan siis! Niin ja hei, kannattaa käydä kurkkaamassa Shalom-Lobosien uusi sukupuu. Linkki vie The Plum Tree -sivustolle, joka on suunniteltu simien sukupuiden tallentamiseen. Kivan ja selkeän puun sillä sai aikaan.

Ensi kertaan, be blessed 💝


4 kommenttia:

 1. Ohhoh, hatunnosto, ison työn oot tehny! Kokonaisen kaupungin rakentaminen ite ja simien luominen on ihan helkkarin raskasta puuhaa. Oon itekii moista yrittäny muutamaan kertaan, mut yleensä ei moti kestä kovin kauaa :D

  MITÄ HITTOA :DDDD Miks tästä alt-kikasta ei oo koskaan kerrottu missään??? Onko tuo tavallinen perustus vai se lavajuttu? Jälkimmäinen on muuten jees mut siihen ei saa ovia lähelle.

  Perustusten läpi ei saa portaita, mut jos perustuksista poistaa palan ni siihen voi tehä rapuista portaan. Toki täytyy olla taas pieni väli tai moven kanssa taiteilla et saa portaat kellariin fiksusti aseteltua.

  Talosta tuli oikein kiva. Näkyy siun sisustustyyli siinä :D Mikä on toki hyvä asia, miusta on hauska bongata ihmisille ominaisia tyylejä niitten luomuksissa!

  Kiitos muuten Plum Tree -linkkivinkistä. En muista oon kuullu tästä aiemmin mut nyt tekee mieli testata sitä itekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää oli työmaa :D Loppuvaiheessa iski kyllä väsy ja iskin valmistaloja ja karikatyyrisiä simejä sinne tänne. Uudistais talokantaa sitten, kun rakennusinto vaihteeksi taas iskee.

   No niinpä! Näin tuon perustusjutun jossain Youtube Shortsissa ja olin aivan että mitäääh noinkin voi tehdä! Tuo on siis ihan tavallinen perustus, mutta matalampana. Eli ei blokkaa ovia niinku lava.

   Plum Tree on kyllä ratkaissut kuvankäsittelytaidottoman allekirjoittaneen ongelmat :D

   Poista
 2. Ai että mie tykkään rakentamispostauksista! Tuntuu et ite on niin kangistunu omiin kaavoihin ja rakentaa ja sisustaa aina vähän samalla tyylillä niin kiva kattoo muiden rakentamisia kun saa monesti ideoita ja vinkkejä uusiin juttuihin.

  Ite oon kans haaveillu pitkään kaupunginrakennusprojektista mut en vaan oo vielä saanu aikaseks, nyt kyllä tuli vähän innostuksen kipinä et pitäiskö vihdoin koittaa alottaa :D

  Ihan superhienoja taloja oot kyllä tehny, etenkin Milon, Alman ja Lenitan talo ja siitä seuraava talo on jotenkin tosi kivoja 😍 Ja pihasuunnittelussa oot kyllä onnistunu myös, osaispa itekin ''sisustaa'' pihoja noin kivasti 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys pitkästä aikaa!

   Sammaa mieltä, kaikki rakentaa ja etenkin sisustaa niin eri tavoin.

   Ainakin tämmöinen pienempi maailma oli kohtuullisen kokoinen rakentaa ja asuttaa. Ei ollu niin iso homma että menis moti :D Ja kiitos kehuista, tää oli tosi opettavainen projekti, ja saatoinpa jopa kehittyä talonrakentajana.

   Suurkiitos myös kommentista!

   Poista

Kommentit vastaanotetaan suurin kiitoksin <3